Implementare ERP

Team First Software ofera implementare si solutii ERP (enterprise resource planning). De fapt, ERP nu este altceva decat o solutie software economica ce ajuta la gestionarea afacerilor, modul de organizare a activitatii, luarea deciziilor eficiente. Un erp implementat cu success aduce beneficii majore unei companii, iar cand dorim sa achizitionam un ERP trebuie sa avem in vedere mai multe conditii alea acestui soft. Avantajele oferite de un ERP nu inseamna numai o implementare de success, ci si o folosire corecta pentru a obtine rezultatele exceptionale pe termen lung.
 • extensibil - orice ERP permite extinderea prin adaugare de noi functionalitati
 • analiza financiar-contabila pe mai multe dimensiuni in functie de proiecte, tipul de activitate, etc.
 • definirea, dimensionarea si urmarirea executiei bugetelor
 • modul unitar de organizare a datelor
 • integrarea tuturor functionalitatilor disponibile in cadrul sistemului referindu-ne la aprovizionare, vanzare, productie, salarizare, etc.
 • raportare adaptata necesitatilor si tipului de afacere
 • raportare contabila folosind mai multe sisteme
 • posibilitatea de consolidare a mai multor companii dintr-un grup
 • posibilitatea de adaptare pentru orice procese economice
 • posibilitatea de modificare a proceselor in ton cu modificarile legislative
 • posibilitatea de a gestiona un grup de companiiInstrumente de Controlling


Controlling-ul ofera managementului unei organizatii informatii cu privire la gradul de rentabilitate a afacerii, planificarea si analiza financiara, analiza performantelor, centrele de cost/profit si calcularea costurilor pe baza de activitati. Conform Team First Software, functia de management asigura utilizarea adecvata a resurselor companiei, generand, astfel, transparenta in tranzactii si decizii cu efect direct asupra cresterii rentabilitatii.

Echipa Team First Software considera ca functia de controlling asista managementul in planificarea, bugetarea si monitorizarea performantei financiare a companiei, esenta constand in atingerea performantelor planificate (target). Pentru a cunoaste mai bine bine procesul de controlling este important sa aflati ca acesta este format din trei elemente de baza: coordonare, comunicare si informare, ceea ce implica cele trei etape de executie:


Prima etapa

Planificare si bugetare. Presupune stabilirea obiectivelor strategice si operationale urmand astfel generarea planului de actiune in functie de cele stabilite.
A doua etapa

Monitorizarea si analiza. Presupune monitorizarea performantei obtinute, analiza rezultatelor obtinute si raportarea acestora catre managementul executiv.
A treia etapa

Concluzii si recomandari. Include masuri de crestere a profitului, cu niste costuri reduse si recomandari pentru ajustarea strategiei.

Toate cele trei etape ale procesului de controlling sunt strans legate unele de celelalte, fiind nevoie de cunoasterea activitatii pe care o desfasurati si de stabilirea rezultatelor dorite intr-un timp predefinit.

Deoarece executarea functiei de controlling presupune nu doar prelucarea unor volume foarte largi de date care trebuie transformate din tranzactii individuale in informatie sub forma de rapoarte, ci si indicatori sintetici de tip dashboard sau criterii de masurare a performantei de tip balance scorecard, toate acestea necesita existenta in companie a unei infrastructuri de sisteme ERP si CPM. In implementarea unei solutii de controlling cu succes sunt esentiale definirea obiectivelor si modul in care sunt masurate rezultatele. Masurarea performantei companiei si extrapolarea acesteia in viitoarea planificare implica definirea unor indicatori sintetici de performanta cu care evolutia companiei poate fi comparata.Alege TeamApps


Administrare grup companii

Gestionare stocuri

Modul financiar

Automatizarea schimbului de date

Emiterea diverselor documente fiscale

Raportare adaptata companiei

Performanta cu TeamFirstSoftware


In implementarea solutiilor de controlling, Team First Software pune accent pe definirea modalitatilor de masurare a performantei companiei. Modalitatile de definire a criteriilor de performanta trebuie sa se incadreze in strategia companiei pentru a induce decizii si comportamente in cadrul companiei aflate in relatie directa cu obiectivele stabilite. O solutie de controlling necesita combinarea la nivel strategic a trei elemente majore cu rol critic in executarea controllingului: sisteme de afaceri, procese de afaceri si resurse umane. Solutia de controlling transforma datele tranzactiilor individuale ale unei companii in informatie si cunostinte, pentru ca, mai apoi, pe baza acestora se vor lua decizii strategice pentru companie. Asa cum mediul de afaceri si exigenta clientilor creste din ce in ce mai mult, deciziile de schimbare a obiectivelor si evaluarea gradului in care acestea sunt atinse devin necesare. Toate acestea se pot face cu ajutorul procesului de controlling, dar si prin existenta unei structuri informationale ce ofera un suport decizional viabil. Controlling-ul este un instrument managerial folosit pentru a gestiona orice business. Realizat in mod eficient, controlling-ul poate evita pierderile in perioade dificile si poate monitoriza dezvoltarea in perioadele de crestere.

Sistemele informatice nu reprezinta un obiectiv in implementarea unei solutii de contolling, ele fiind, mai degraba, punctul de pornire. Sistemele informatice de tip ERP, CRM, etc. contin date suficiente pentru crearea de informatii necesare indicatorilor sintetici ce sunt procesati in general in sisteme de tip CPM sau BI. Aceste sisteme joaca un rol critic in executarea functiei de controlling deoarece transforma datele din sisteme ERP, CRM etc. in informatii ce pot fi utilizate in cadrul managementului in luarea de decizii. Prin stabilirea criteriilor de performanta, sistemele de tip CPM sau BI ofera managementului posibilitatea cuantificarii performantei companiei.

Team First Software abordeaza solutii de controlling atat din perspectiva tactica, cat si din perspectiva strategica.